Huis verhuren in Amsterdam

Hoe krijgt u een compleet informatie over uw huis verhuren in Amsterdam? Wij helpen u hier graag mee verder. Wellicht heeft u zelf een poosje een nieuwe woning gevonden, en wenst u uw oude woning te verhuren. De vraag is: Hoe kunt u uw huis veilig verhuren met maximaal rendement? Hieronder staat een overzicht van suggesties om een huurhuis aan te bieden in gemeente Amsterdam. En een overzicht met nuttige links. Succes met uw zoektocht naar een geschikte huurder voor uw huis in Amsterdam.


huis verhuren Amsterdam
Huis verhuren Amsterdam

Actuele huurwoningen - augustus 2022

Huizen die recent beschikbaar zijn in Amsterdam:

 • Van Hilligaertstraat, 1072 JW, Amsterdam
 • Lomanstraat, 1075 PW, Amsterdam
 • Brouwersgracht 138, 1013 HA, Amsterdam
 • Rooseveltlaan 18 - 1, 1078 NH, Amsterdam
 • Jan Pieter Heijestraat, 1053 GS, Amsterdam
 • Tweede Jan Van Der Heijdenstraat 97 B, 1074 XT, Amsterdam
 • Sarphatipark, 1072 PB, Amsterdam
 • Van Woustraat 21, 1074 AA, Amsterdam
 • Tussen Meer, 1069 DW, Amsterdam
 • Frederiksstraat, 1054 LA, Amsterdam
 • ... kijk voor meer woningen op één van de sites die genoemd worden op deze pagina.

Huis verhuren in Amsterdam?

Voor een huurder begint de zoektocht naar huizen huren in Amsterdam dikwijls met een online zoektocht naar potentiële huurwoningen. Naast Pararius worden o.a. de woningwebsites van Funda en WoningNet vaak bezocht. Het is verstanding om uw huurhuis tenminste op deze sites te plaatsen.

En dan is het ook altijd mogelijk een makelaar in Amsterdam in te schakelen. Het voordeel van een verhuurmakelaar is dat deze de lokale situatie goed kent, en u goed kan assisteren met o.a. de juiste prijsstelling, geschikte foto's en passende beschrijving. Maar vooral kan hij/zij goed helpen met het checken of een kandidaat geschikt is als huurder voor uw huis. Is de kandidaat betrouwbaar, passend voor de woning, draagkrachtig, goede referenties en heeft hij of zij zich voorheen als voorbeeldig huurder gedragen? De verhuurmakelaar kan risico's tijdig vermijden.

Online overzicht van woningen

Inspiratie op doen om uw huis te verhuren? Kijk voor inspiratie en actuele huurprijzen in Amsterdam in het online aanbod van huizen te huur in Amsterdam en wij adviseren u de volgende websites:

Airbnb in Amsterdam

Er wordt wel eens gesteld: een huis verhuren via Airbnb Amsterdam is een eenvoudige manier om geld te verdienen. Maar of dit een goed idee is voor elk huis in Amsterdam, is zeer de vraag. Niet voor iedereen is Airbnb een vetpot. In het hoogseizoen is het aantrekken van de huurders wellicht geen groot risico dan in het vinden van huurders in het laagseizoen. Als een woning in de winter een paar maanden leeg staat, kan dat kostbaar zijn.

Verhuurmakelaars Amsterdam

Een lokale makelaar kent de vraag naar huurwoningen in Amsterdam en weet welke huurprijzen geschikt zijn. Bovendien heeft deze vaak al diverse woningzoekenden in zijn/haar bestand, waardoor u mogelijk zeer snel een geschikte huurder voor uw huurhuis vindt. U kunt een makelaar inschakelen bij zowel verhuur als huur van een woning. Hieronder een overzicht van makelaars in Amsterdam.


Plattegrond Amsterdam

Er wordt wel eens gezegd: "De waarde van een woning wordt bepaald door 3 dingen: Locatie, locatie, locatie". Dat geldt ook voor de verhuurbaarheid en verhuurprijs van een woning: is de woning uitstekend bereikbaar, zijn er voorzieningen in de omgeving? Zoek uw locatie op met hulp van de kaart van Amsterdam.


Grotere kaart van Amsterdam weergeven

Nieuws over huizen verhuren in Amsterdam

'Te oude' jonge huurder mag voorlopig in woning blijven
' Te oude' jonge huurder mag voorlopig in woning blijven. zaterdag 24 ... Een jonge huurder die in het kader van jongerenhuisvesting een woning huurt, mag daar voorlopig blijven zitten. Dat heeft de ... Dat is vijf jaar na aanvang van de huur . Woning ...
bron: www.at5.nl
Jonge 'te oude' huurder mag langer in jongerenwoning blijven
De man had die leeftijd inmiddels bereikt, maar wil niet vertrekken, omdat hij geen andere woning kan vinden. Ook is er volgens hem een nieuwe wet die de leeftijd van 28 jaar hanteert voor verhuur aan jongeren en een minimum huurperiode van vijf jaar.
bron: www.parool.nl
Airbnb'ers richten ravage aan in woning Bos en Lommer
   Parool.nl    Telegraaf.nl    Hartvannederland.nl
bron: www.parool.nl
62.000 euro voor 9 vierkante meter, is dat slim?
Voor hetzelfde bedrag krijg je in Groningen een heel huis: in Amsterdam staan sinds kort studentenkamers van negen vierkante meter - zonder badkamer of keuken - te koop voor 62.000 euro. Dat is omgerekend zo'n 7000 euro ... Toch kun je hiermee een stuk ...
bron: nos.nl
Vind huizen te huur in uw regio
Amsterdam
Amsterdam
afbeelding: Wikimedia