Huis verhuren in Amsterdam

Hoe krijgt u een compleet informatie over uw huis verhuren in Amsterdam? Wij helpen u hier graag mee verder. Wellicht heeft u zelf een poosje een nieuwe woning gevonden, en wenst u uw oude woning te verhuren. De vraag is: Hoe kunt u uw huis veilig verhuren met maximaal rendement? Hieronder staat een overzicht van suggesties om een huurhuis aan te bieden in gemeente Amsterdam. En een overzicht met nuttige links. Succes met uw zoektocht naar een geschikte huurder voor uw huis in Amsterdam.


huis verhuren Amsterdam
Huis verhuren Amsterdam

Actuele huurwoningen - juni 2024

Huizen die recent beschikbaar zijn in Amsterdam:

 • Lomanstraat, 1075 PW, Amsterdam
 • Winthontstraat 24, 1013 BR, Amsterdam
 • Van Hilligaertstraat, 1072 JW, Amsterdam
 • Kerkstraat 261-2, 1017 GW, Amsterdam
 • Rapenburgerplein, 1011 VJ, Amsterdam
 • IJburglaan, 1087 MA, Amsterdam
 • Tussen Meer, 1069 DV, Amsterdam
 • Wijsmullerstraat, 1058 JJ, Amsterdam
 • Tweede Jan Van Der Heijdenstraat 97 B, 1074 XT, Amsterdam
 • Nieuwe Prinsengracht, 1018 VT, Amsterdam
 • ... kijk voor meer woningen op één van de sites die genoemd worden op deze pagina.

Huis verhuren in Amsterdam?

Voor een huurder begint de zoektocht naar huizen huren in Amsterdam dikwijls met een online zoektocht naar potentiële huurwoningen. Naast Pararius worden o.a. de woningwebsites van Funda en WoningNet vaak bezocht. Het is verstanding om uw huurhuis tenminste op deze sites te plaatsen.

En dan is het ook altijd mogelijk een makelaar in Amsterdam in te schakelen. Het voordeel van een verhuurmakelaar is dat deze de lokale situatie goed kent, en u goed kan assisteren met o.a. de juiste prijsstelling, geschikte foto's en passende beschrijving. Maar vooral kan hij/zij goed helpen met het checken of een kandidaat geschikt is als huurder voor uw huis. Is de kandidaat betrouwbaar, passend voor de woning, draagkrachtig, goede referenties en heeft hij of zij zich voorheen als voorbeeldig huurder gedragen? De verhuurmakelaar kan risico's tijdig vermijden.

Online overzicht van woningen

Inspiratie op doen om uw huis te verhuren? Kijk voor inspiratie en actuele huurprijzen in Amsterdam in het online aanbod van huizen te huur in Amsterdam en wij adviseren u de volgende websites:

Airbnb in Amsterdam

Er wordt wel eens gesteld: een huis verhuren via Airbnb Amsterdam is een eenvoudige manier om geld te verdienen. Maar of dit een goed idee is voor elk huis in Amsterdam, is zeer de vraag. Niet voor iedereen is Airbnb een vetpot. In het hoogseizoen is het aantrekken van de huurders wellicht geen groot risico dan in het vinden van huurders in het laagseizoen. Als een woning in de winter een paar maanden leeg staat, kan dat kostbaar zijn.

Verhuurmakelaars Amsterdam

Een lokale makelaar kent de vraag naar huurwoningen in Amsterdam en weet welke huurprijzen geschikt zijn. Bovendien heeft deze vaak al diverse woningzoekenden in zijn/haar bestand, waardoor u mogelijk zeer snel een geschikte huurder voor uw huurhuis vindt. U kunt een makelaar inschakelen bij zowel verhuur als huur van een woning. Hieronder een overzicht van makelaars in Amsterdam.


Plattegrond Amsterdam

Er wordt wel eens gezegd: "De waarde van een woning wordt bepaald door 3 dingen: Locatie, locatie, locatie". Dat geldt ook voor de verhuurbaarheid en verhuurprijs van een woning: is de woning uitstekend bereikbaar, zijn er voorzieningen in de omgeving? Zoek uw locatie op met hulp van de kaart van Amsterdam.


Grotere kaart van Amsterdam weergeven

Nieuws over huizen verhuren in Amsterdam

'Te oude' jonge huurder mag voorlopig in woning blijven | NU - Het ...
Een jonge huurder die in het kader van jongerenhuisvesting een woning huurt, mag daar voorlopig blijven zitten. Dat heeft de kantonrechter bepaald.
bron: www.nu.nl
Vind huizen te huur in uw regio
Amsterdam
Amsterdam
afbeelding: Wikimedia