Huis verhuren Groningen

Hoe krijg ik een compleet informatie over een huis verhuren in Groningen? Wij helpen u hier graag mee verder. Wellicht heeft u zelf enige tijd een nieuwe woning gevonden, en wenst u uw oude woning te verhuren. De vraag is: Hoe kunt u uw huis verhuren, met maximale opbrengsten? Hieronder is een overzicht van tips om een huis aan te bieden in gemeente Groningen of omgeving. En een overzicht met nuttige verwijzingen voor het verhuren van een woning. Succes met uw zoektocht naar een geschikte huurder voor uw huis in Groningen.


huis verhuren Groningen
Huis verhuren Groningen

Recente huurhuizen te huur - juli 2024

Huurhuizen die sinds kort te huur staan :

 • Wassenberghstraat 72 Kamer 2, 9718 LN, Groningen
 • Barmaheerd 30, 9737 MG, Groningen
 • Pluimerstraat, 9711 SV, Groningen
 • Driemolendrift, 9711 BW, Groningen
 • Siersteenlaan, 9743 EZ, Groningen
 • Marwixstraat 4-b, 9726 CD, Groningen
 • Schuitendiep, 9711 RG, Groningen
 • Verlengde Oosterweg, 9725 BD, Groningen
 • Bankastraat 30 A, 9715 CC, Groningen
 • Dr. D. Bosstraat, 9722 HN, Groningen
 • ... kijk voor meer huizen op een van de sites die genoemd worden op deze website.

Een huis Groningen?

Voor een huurder begint een huis huren in Groningen meestal met een online zoektocht naar kandidaatwoningen. Het is zeer waarschijnlijk dat de huurder kijkt op de bekende huurhuizenwebsite Pararius. Maar dat is niet de enige site die woningen aanbiedt. Naast Pararius worden o.a. de woningwebsites van Funda en WoningNet vaak bezocht. Het is slim om uw huurwoning in Groningen tenminste op enkele van deze websites te plaatsen. Zie de links op deze pagina.

En dan is het ook mogelijk een verhuurmakelaar in Groningen in te huren, om u te helpen om een geschikte kandidaat te vinden. Het voordeel van een makelaar is dat deze de lokale situatie goed kent, en u kan helpen met o.a. de juiste prijsstelling, geschikte foto's en passende omschrijving. Maar bovenal kan hij of zij goed helpen met het nagaan of een (potentiele) huurder geschikt is als huurder voor uw huis. Is de (potentiele) huurder betrouwbaar, voldoende draagkrachtig, goede referenties en heeft hij of zij zich hiervoor als voorbeeldig huurder gedragen? De verhuurmakelaar kan risico's voorkomen.

Online overzicht woningen te huur

Inspiratie op doen om uw huis te verhuren? Kijk voor inspiratie in het online aanbod van huurwoningen in Groningen:

Goed idee? Airbnb in Groningen?

Er wordt wel eens gezegd: een huis verhuren via Airbnb Groningen is een eenvoudige manier om geld te verdienen. Maar of dit een goed idee is voor elk huis in Groningen, is zeer de vraag. Niet voor iedereen is Airbnb een vetpot. Er wordt wel eens gesteld dat een bezetting van circa 2/3e van de tijd gelijk staat een jaaropbrengst van "normale" huur. In het hoogseizoen is het aantrekken van de huurders wellicht geen groot probleem, dan in het vinden van huurders in het laagseizoen. Als een woning in de winter een paar maanden leeg staat, kan dat kostbaar zijn.

Verhuurmakelaars Groningen

Een verhuurmakelaar kent de marktvraag naar huurwoningen in Groningen en weet welke huurprijzen marktconform zijn. Bovendien heeft deze vaak al diverse woningzoekenden in het bestand, waardoor u mogelijk zeer snel een huurder voor uw huurhuis vindt. De makelaar kan een goede match vinden. Hoe beter de klik is tussen woning en huurder, hoe minder vaak u weer op zoek moet naar een nieuwe huurder. U kunt een makelaar inschakelen bij zowel verhuur als huur van een huis. Deze verhuurmakelaars leveren vaak verhuurmakelaarsdiensten in Groningen en Hoogkerk.


Kaart Groningen

Er wordt wel eens gezegd: "De waarde van een woning wordt bepaald door 3 dingen: Locatie, locatie, locatie". Dat geldt ook voor de verhuurbaarheid van een huurwoning: is het huis uitstekend bereikbaar, zijn er voorzieningen in de buurt? Zoek uw locatie op met behulp van plattegrond van Groningen.


Grotere kaart van Groningen weergeven

Vind huizen te huur in uw regio
Groningen
Groningen
afbeelding: Wikimedia