Huis verhuren in Leeuwarden

Hoe krijgt u een helder inzicht over een huis verhuren in Leeuwarden? Wellicht heeft u zelf een poosje een nieuwe woning gevonden, en wenst u uw oude woning te verhuren. U heeft een huis voor verhuur. De vraag is: Hoe kunt u uw huis verhuren, met maximale opbrengsten? Hieronder vindt u een overzicht van tips om een huurhuis aan te bieden in gemeente Leeuwarden. Veel succes met uw zoektocht naar een huurder voor uw huis in Leeuwarden.


huis verhuren Leeuwarden
Huis verhuren Leeuwarden

Enkele nieuwe woningen - april 2024

Huurhuizen die recent te huur staan :

 • Molenstraat, 8913 BC, Leeuwarden
 • Herman Costerstraat 6, 8917 BM, Leeuwarden
 • Minnemastraat, 8911 GW, Leeuwarden
 • Bagijnestraat, 8911 DR, Leeuwarden
 • Groningerstraatweg 42, 8921 TR, Leeuwarden
 • Azaleastraat, 8922 GN, Leeuwarden
 • Groningerstraatweg 172, 8921 TW, Leeuwarden
 • Euterpestraat 4 C, 8915 BB, Leeuwarden
 • Aggemastate, 8926 PH, Leeuwarden
 • Alma Tademastraat 28 K 10, 8921 BW, Leeuwarden
 • ... kijk voor meer woningen op één van de websites die genoemd worden op deze pagina.

Huis verhuren Leeuwarden?

Voor een huurder begint de zoektocht naar huizen huren in Leeuwarden vaak met een online speurtocht naar potentiële huurwoningen. Het is waarschijnlijk dat men kijkt op de bekende huurhuizensite Pararius. Maar dat is niet de enige website die huurwoningen toont. Naast Pararius worden o.a. de woningsites van Funda en WoningNet vaak bezocht. Het is slim om uw huurhuis ook op deze sites te plaatsen.

En dan is het ook altijd mogelijk een verhuurmakelaar in Leeuwarden te vragen, om u te assisteren in uw zoektocht naar een passende huurder. Het voordeel van een verhuurmakelaar is dat deze de lokale situatie goed kent, en u kan assisteren met o.a. de juiste prijsstelling en passende omschrijving. Maar vooral kan hij/zij goed helpen met het checken of een (potentiele) huurder geschikt is als huurder voor u. Is de (potentiele) huurder betrouwbaar, passend voor de woning, voldoende draagkrachtig en heeft hij of zij zich hiervoor eventueel als voorbeeldig huurder gedragen? De verhuurmakelaar kan vele kostbare risico's tijdig voorkomenen is in elk geval aan te raden voor mensen die hun woning voor een eerste keer verhuren.

Online overzicht van huizen te huur in Leeuwarden

Inspiratie op doen om uw huis te verhuren? Kijk voor inspiratie in het actuele overzicht van woningen:

Goed idee? Airbnb verhuur in Leeuwarden?

Er wordt wel eens gesteld: een huis verhuren via Airbnb Leeuwarden is een eenvoudige manier om geld te verdienen. Maar of dit een goed idee is voor elk huis in Leeuwarden, is zeer de vraag. Niet voor iedereen is Airbnb een geldboom.In het hoogseizoen is het aantrekken van huurders een minder groot probleem dan in het laagseizoen. Als een woning in de winter een paar maanden leeg staat, kan dat kostbaar zijn. Overleg met uw lokale makelaar of kijk naar de bezetting van vergelijkbare panden in uw omgeving, wat de risico's zijn.

Verhuurmakelaar in Leeuwarden

Een makelaar kent de marktvraag naar huurwoningen in Leeuwarden als geen ander en weet welke huurprijzen marktconform zijn. Bovendien heeft deze vaak al diverse woningzoekenden in het bestand, waarmee u mogelijk zeer snel een huurder voor uw huurwoning kan vinden. U kunt een verhuurmakelaar inschakelen bij zowel verhuur als huur van een woning. Deze verhuurmakelaars leveren vaak verhuurmakelaarsdiensten in Goutum, Leeuwarden en Wirdum.


Plattegrond Leeuwarden

Er wordt wel eens gezegd: "De waarde van een woning wordt bepaald door 3 dingen: Locatie, locatie, locatie". Dat geldt ook voor de verhuurbaarheid en verhuurprijs van een woning: is de woning goed bereikbaar, zijn er voorzieningen in de omgeving? Zoek uw locatie op met behulp van kaart van Leeuwarden.


Grotere kaart van Leeuwarden weergeven

Leeuwarden - Woning nieuws

Nieuwe maatregel pakt huisjesmelkers in Leeuwarden aan
   Friesch Dagblad
bron: frieschdagblad.nl
Bejaarde moordverdachte (82) mag proces in vrijheid afwachten
LEEUWARDEN /DOKKUM – De 82-jarige Dokkumer die op 21 maart met zijn auto zijn 80-jarige buurman aanreed, mag zijn berechting in vrijheid afwachten. Hij mag niet in Dokkum komen. Dat bepaalde de ... Ook de slechte gezondheid van de echtgenote, de vrouw ...
bron: www.nieuwedockumercourant.nl
Ook de gemeente Leeuwarden wil zelfbewoningsplicht invoeren
   Omrop Fryslan
bron: www.omropfryslan.nl
Bekijk hier hoe lang de wachttijd is voor een sociale huurwoning
RTL Nieuws heeft voor deze analyse de wachttijd gebruikt van alle 'normale' woningen die via WoningNet zijn verhuurd. De wachttijd wordt bepaald door de datum van inschrijving bij WoningNet óf door de woonduur die iemand heeft in een huur - of  ...
bron: www.rtlnieuws.nl
Vind huizen te huur in uw regio
Leeuwarden
Leeuwarden
afbeelding: Wikimedia