Huis verhuren in Leiden

Hoe krijgt u een helder inzicht over een huis verhuren in Leiden? Wij helpen u hier graag mee. De vraag is: Hoe kunt u uw huis verhuren met maximaal rendement? Hieronder vindt u een lijst te vinden met tips om huizen aan te bieden in gemeente Leiden of omgeving. En een overzicht met nuttige links. We hopen dat u snel een geschikte huurder vindt in Leiden.


huis verhuren Leiden
Huis verhuren Leiden

Recente huurwoningen - mei 2024

Huizen die recent te huur zijn gekomen :

 • Jan Paetsplein 9, 2332 PJ, Leiden
 • Da Costastraat 91Eerste Eta, 2321 AM, Leiden
 • Prinsenstraat, 2316 HH, Leiden
 • Haven, 2312 MG, Leiden
 • Drie Octoberstraat 20, 2313 ZP, Leiden
 • Hogewoerd 94, 2311 HS, Leiden
 • Breestraat, 2311 CH, Leiden
 • Torenmolen, 2317 NW, Leiden
 • Mecklenburgerstraat 3-10, 2316 JN, Leiden
 • Bronkhorststraat, 2316 SW, Leiden
 • ... kijk voor meer huurhuizen op één van de websites die genoemd worden op deze pagina.

Een huis Leiden?

Voor een huurder begint een huis huren in Leiden dikwijls met een internet inventarisatie van potentiële kandidaatwoningen. Het ligt voor de hand dat men kijkt op de bekende huurwoningensite Pararius. Maar dat is niet de enige site die huizen aanbiedt. Naast Pararius worden o.a. de sites van Funda en WoningNet vaak bezocht. Het is verstanding om uw huurwoning tenminste op deze websites te plaatsen. Zie ook de weblinks op deze site. En dan is het ook mogelijk een verhuurmakelaar uit Leiden in te huren. Het groot voordeel van een verhuurmakelaar is dat deze de lokale situatie in Leiden goed kent, en u goed kan helpen met o.a. de juiste prijsstelling, geschikte foto's en passende beschrijving. Maar vooral kan hij/zij goed helpen met het controleren of een kandidaathuurder geschikt is als huurder voor uw woning. Is de huurder betrouwbaar, geschikt voor de woning, voldoende draagkrachtig en heeft hij/zij zich hiervoor eventueel als goede huurder gedragen? De verhuurmakelaar kan vele risico's vermijdenen is zeker aan te bevelen voor diegenen die hun huis voor de eerste maal gaan verhuren.

Online overzicht van huizen te huur in Leiden

Inspiratie op doen om uw huis te verhuren? Kijk voor inspiratie in het actuele overzicht van huizen te huur en klik door op de volgende links:

Airbnb verhuur in Leiden

Er wordt wel eens gezegd: een huis verhuren via Airbnb Leiden is een eenvoudige manier om geld te verdienen. Maar of dit een goed idee is voor elk huis in Leiden, is zeer de vraag. Niet voor iedereen is Airbnb een vetpot.Er wordt wel eens gesteld dat een bezetting van circa 2/3e van de tijd gelijk staat een jaaropbrengst van "normale" huur. In het hoogseizoen is het aantrekken van de huurders wellicht geen groot risico dan in het vinden van huurders in het laagseizoen. Als een woning in de winter een paar maanden leeg staat, kan dat kostbaar zijn.

Verhuurmakelaar in Leiden

Een makelaar kent de marktvraag naar huurwoningen in Leiden en welke huurprijzen marktconform zijn. Bovendien heeft deze vaak al diverse woningzoekenden in zijn/haar adressenbestand, waarmee u potentieel zeer snel een huurder voor uw huurwoning kan vinden. U kunt een makelaar inschakelen bij zowel verhuur als huur van een woning.


Kaart Leiden

Er wordt wel eens gezegd: "De waarde van een woning wordt bepaald door 3 dingen: Locatie, locatie, locatie". Dat geldt ook (in wat mindere mate) voor de verhuurbaarheid van een woning: is de woning uitstekend bereikbaar, is de wijk veilig, zijn er voorzieningen in de buurt? Verken uw omgeving met hulp van de kaart van Leiden.


Grotere kaart van Leiden weergeven

Nieuws over woningen in Leiden

Een huurder screenen en controleren: hoe ver mag de eigenaar gaan?
... kunt dat verbod niet afdwingen. 'Zolang het huisdier geen overlast veroorzaakt of geen blijvende schade aanricht, kan dat niet leiden tot een ontbinding van de huur of tot een uithuiszetting', vervolgt Verstichele. ... Als de huurder en de nieuwe ...
bron: www.tijd.be
Waterweg Wonen betrekt huurders bij komst nieuwe buur
Zij leiden potentiele huurders rond en vertellen hoe zij met elkaar samenleven. De nieuwe huurder krijgt zo een beter idee van waar ... 'Wij kregen vaak van bewoners te horen: jullie stoppen willekeurig mensen in woningen ', vertelt Xochitl de Vries van ...
bron: www.aedes.nl
Wethouder opent jacht op huisjesmelkers: 'Studenten worden beter ... - Mare
   Mare - Leids Universitair Weekblad
bron: news.google.com
Leiden werkt aan een gezonde woningmarkt
   Gemeente Leiden
bron: news.google.com
Van het gas af 4: Met grote sprongen
Om die hoeveelheid energie duurzaam jaarlijks op te wekken zijn circa 57 windmolens van 3 MW per Nederlandse gemeente nodig. In goed geïsoleerde huizen kan ... Kleine, vanuit groene optiek goedbedoelde maatregelen kunnen al snel tot ongewenste lock-in ...
bron: www.duurzaamnieuws.nl
Vind huizen te huur in uw regio
Leiden
Leiden
afbeelding: Wikimedia