Huis verhuren Smallingerland

Hoe krijg ik een helder informatie over een huis verhuren in Smallingerland? Wellicht heeft u zelf een poosje een nieuwe woning gevonden, en wenst u uw oude woning te verhuren. De vraag is: Hoe kunt u uw huis veilig en betrouwbaar verhuren met maximale opbrengsten? Hieronder vindt u een lijst opgenomen met tips om huizen aan te bieden in gemeente Smallingerland. We hopen dat u snel een bewoner vindt in Smallingerland.


huis verhuren Smallingerland
Huis verhuren Smallingerland

Actuele huurhuizen te huur in Smallingerland - maart 2023

Huurhuizen die recent te huur zijn :

 • Voorstreek 60, 8911 JS, Leeuwarden
 • Eems 106, 9204 JZ, Drachten
 • Poststraat, 8911 GX, Leeuwarden
 • Nieuweweg, 8911 LL, Leeuwarden
 • Skerdyk, 8618 NH, Oosthem
 • Hanspoort 1, 9101 KB, Dokkum
 • De Woarven 19, 9295 KK, Westergeest
 • Flevo 13, 9204 JK, Drachten
 • Gele Eker 1, 9005 PM, Wergea
 • Groningerstraat 27, 8922 AR, Leeuwarden
 • ... kijk voor meer huizen op één van de websites die genoemd staan op deze website.

Huizen verhuren Smallingerland?

Voor een huurder begint een huis huren in Smallingerland vaak met een internet zoektocht naar potentiële kandidaatwoningen. Naast Pararius worden o.a. de sites van Funda en WoningNet vaak bezocht. Het is slim om uw huurhuis ook op enkele van deze websites te plaatsen. En dan is het ook een optie een verhuurmakelaar uit Smallingerland in de hand te nemen, om u van dienst te zijn om een geschikte huurder te vinden. Het voordeel van een verhuurmakelaar is dat deze de lokale situatie goed kent, en u goed kan helpen met o.a. de juiste prijsstelling, geschikte foto's en passende huisomschrijving. Maar bovenal kan hij of zij goed helpen met het checken of een kandidaathuurder geschikt is als huurder voor uw woning. Is de huurder betrouwbaar, passend voor de woning, voldoende draagkrachtig, goede referenties en heeft hij of zij zich hiervoor eventueel ook als goede huurder gedragen? De verhuurmakelaar kan risico's vermijdenen is zeker aan te bevelen voor verhuurders die hun huis voor de eerste keer verhuren.

Online overzicht van huurhuizen in Smallingerland

Inspiratie op doen om uw woning te verhuren? Kijk voor inspiratie en actuele huurprijzen in Smallingerland in het actuele online overzicht van huizen te huur in Smallingerland en klik op de volgende websites:

Goed idee? Airbnb verhuur in Smallingerland

Er wordt wel eens gesteld: een huis verhuren via Airbnb Smallingerland is een eenvoudige manier om geld te verdienen. Maar of dit een goed idee is voor elk huis in Smallingerland, blijft de vraag. Niet voor iedereen is Airbnb een geldboom.Er wordt wel eens gesteld dat een bezetting van circa 2/3e van de tijd gelijk staat een jaaropbrengst van "normale" huur. In het hoogseizoen is het aantrekken van juiste huurders een minder groot risico, dan in het vinden van huurders in het laagseizoen. Als een woning in de winter een paar maanden leeg staat, kan dat kostbaar zijn.

Verhuurmakelaars in Smallingerland

Een lokale makelaar kent de marktvraag naar woningen in Smallingerland als geen ander en welke huurprijzen geschikt zijn. Bovendien heeft deze vaak al diverse woningzoekenden in zijn/haar adressenbestand, waarmee u mogelijk zeer snel een geschikte huurder voor uw huurhuis kan vinden. U kunt een makelaar inschakelen bij zowel verhuur als huur van een woning. Deze makelaars leveren meestal verhuurmakelaarsdiensten in Boornbergum, Drachten, Opeinde en Oudega.


Plattegrond Smallingerland

Er wordt wel eens gezegd: "De waarde van een woning wordt bepaald door 3 dingen: Locatie, locatie, locatie". Dat geldt ook (in wat mindere mate) voor de verhuurbaarheid en verhuurprijs van een woning: is het huis goed bereikbaar, zijn er voorzieningen in de omgeving? Verken uw omgeving met hulp van plattegrond van Smallingerland.


Grotere kaart van Smallingerland weergeven

Smallingerland - Huizen nieuws

Woonwagenbewoners moeten geduldig zijn
Wethouder Jos van der Horst van de gemeente Smallingerland snapt het ongeduld bij de woonwagenbewoners in Drachten. Er is al geruime tijd een grote behoefte aan nieuwe standplaatsen, maar tot dusver is er nog geen oplossing voor de wachtlijst.
bron: www.waldnet.nl
Nog geen oplossing woonwagenwachtlijst
De woningcorporatie heeft het beleid wel kale standplaatsen te verhuren, maar geen woonwagens. "De geïnteresseerden die onder sociale huurwoning vallen maken aanspraak op een standplaats, maar hebben niet het geld om een woonwagen aan te   ...
bron: www.waldnet.nl
Scheefhuren niet louter probleem in de grote stad
Scheefwoners in een te goedkope (sociale) huurwoning De kaart toont per gemeente het percentage van de huishoudens in corporatiewoningen dat een huishoudinkomen van tenminste € 38.690 heeft en een huurprijs lager dan € 699,48 betaalt (de  ...
bron: www.volkskrant.nl
Nieuwe woningen Drachtstercompagnie al verhuurd voordat de bouw begint
DRACHTSTERCOMPAGNIE – Wethouder Jos van der Horst van Smallingerland geeft dinsdagmiddag het startsein voor de bouw van zes sociale huurwoningen aan de Wiksel in Drachtstercompagnie. De zes woningen in Drachtstercompagnie zijn al  ...
bron: www.drachtstercourant.nl
Scheefwoners op Vlieland en hoge woonlasten in Kollumerland
... huis zitten dat in verhouding met hun inkomen goedkoop is. Voor die mensen is dat misschien mooi, maar het is ook een probleem, omdat die mensen daardoor een sociale huurwoning bezet houden en dus de wachtlijsten in stand houden. ... De groep ...
bron: www.omropfryslan.nl
Vind huizen te huur in uw regio
Smallingerland
Smallingerland
afbeelding: Wikimedia