Woning verhuren Utrecht

Hoe krijg ik een helder inzicht over uw huis verhuren in Utrecht? Wellicht heeft u zelf een poosje een nieuwe woning gevonden, en wenst u uw oude woning te verhuren. Hoe kunt u uw huis veilig en betrouwbaar verhuren met maximale opbrengsten? Op deze pagina van Huis verhuren is een lijst opgenomen met tips om huizen aan te bieden in gemeente Utrecht of omgeving. We hopen dat u spoedig een geschikte huurder vindt in Utrecht.


huis verhuren Utrecht
Huis verhuren Utrecht

Recente woningen - mei 2024

Huurwoningen die sinds kort te huur staan in Utrecht:

 • Victor Hugoplantsoen 7-2, 3533 CE, Utrecht
 • Europaplein, 3526 WP, Utrecht
 • Melissekade 316, 3544 CX, Utrecht
 • Van Alphenstraat 28-B, 3581 JC, Utrecht
 • Musicallaan 521, 3543 ED, Utrecht
 • Toscadreef 39, 3561 HC, Utrecht
 • Trumanlaan 54, 3527 BR, Utrecht
 • Grevelingenstraat 6-bis, 3522 PR, Utrecht
 • Verlengde Houtrakgracht, 3544 EC, Utrecht
 • Arnodreef 114, 3561 GR, Utrecht
 • ... kijk voor meer huizen op één van de websites die genoemd staan op deze website.

Huizen verhuren Utrecht?

Voor een huurder start de zoektocht naar huizen huren in Utrecht dikwijls met een online inventarisatie van potentiële huurwoningen. Naast Pararius worden o.a. de websites van Funda en WoningNet vaak bezocht. Het is verstanding om uw huurhuis tenminste op enkele van deze websites te plaatsen.

En dan is het ook nog altijd een optie een verhuurmakelaar in Utrecht in te schakelen. Het groot voordeel van een makelaar is dat deze de lokale situatie goed kent, en u kan helpen met o.a. de juiste prijsstelling en passende omschrijving. Maar vooral kan hij of zij goed helpen met het nagaan of een (potentiele) huurder geschikt is als huurder voor uw huis. Is de huurder betrouwbaar, passend voor de woning, voldoende draagkrachtig en heeft hij of zij zich voorheen als voorbeeldig huurder gedragen? De verhuurmakelaar kan risico's tijdig vermijdenen is in elk geval aan te bevelen voor diegenen die hun woning voor een eerste maal gaan verhuren.

Online overzicht van woningen in Utrecht

Inspiratie op doen om uw huis te verhuren? Kijk voor voorbeelden in het online aanbod van huurwoningen:

Airbnb verhuur in Utrecht

Er wordt wel eens gesteld: een huis verhuren via Airbnb Utrecht is een eenvoudige manier om geld te verdienen. Maar of dit een goed idee is voor elk huis in Utrecht, is zeer de vraag. Niet voor iedereen is Airbnb een geldboom. In het hoogseizoen is het vinden van de juiste huurders wellicht geen groot risico, dan in het vinden van huurders in het laagseizoen. Als een woning in de winter een paar maanden leeg staat, kan dat kostbaar zijn. Overleg met uw lokale makelaar of kijk naar de bezetting van vergelijkbare panden in uw omgeving, wat de risico's zijn.

Verhuurmakelaars Utrecht

Een makelaar kent de vraag naar huurwoningen in Utrecht als geen ander en welke huurprijzen geschikt zijn. Bovendien heeft deze vaak al diverse woningzoekenden in het adressenbestand, waarmee u potentieel zeer snel een geschikte huurder voor uw huurhuis vindt. De verhuurmakelaar kan een goede koppeling maken. Hoe beter de match is tussen huis en huurder, hoe minder vaak u op zoek moet naar een nieuwe kandidaat. U kunt een verhuurmakelaar inschakelen bij huur van een woning.


Kaart Utrecht

Er wordt wel eens gezegd: "De waarde van een woning wordt bepaald door 3 dingen: Locatie, locatie, locatie". Dat geldt ook voor de verhuurbaarheid en verhuurprijs van een huurwoning: is het huis uitstekend bereikbaar, is de wijk veilig, zijn er voorzieningen in de omgeving? Verken uw omgeving met behulp van kaart van Utrecht.


Grotere kaart van Utrecht weergeven

Utrecht - Woning nieuws

Dure huurwoningdoorn in het oog
Utrecht - De 104 huurappartementen van prestigieuze woonproject Zijdebalen, tussen de Oudenoord en de Vecht in Utrecht , blijken dure huur in plaats van de beloofde middeldure huur . ... is het zoveelste voorbeeld van een bouwproject waarbij onder andere ...
bron: www.telegraaf.nl
Bouw van nieuwe woningen in Utrecht loopt vast
   De Utrechtse Internet Courant
bron: news.google.com
Weer problemen rond pand omstreden huisbaas Van Hooijdonk
Ik ga ervan uit dat Van Hooijdonk liever arbeidsmigranten in de woningen heeft omdat die niet klagen over te hoge huur . En hoewel de gemeente Utrecht , Mitros, bewoners en Logejo menen dat er sprake is van tijdelijke bewoning door arbeidsmigranten,  ...
bron: www.nu.nl
Kopen van woning voor starters steeds lastiger
De gemeente Utrecht stopte dit jaar, net als gemeenten als Ermelo, Weesp en Oostzaan. 'De lening was tijdens de crisis bedoeld om starters op de woningmarkt de stap van huur - naar koopwoning te laten maken en de verkoop van woningen te stimuleren',  ...
bron: www.volkskrant.nl
Opvang voor Oekraïense vluchtelingen in Utrechtse Jaarbeurs is ...
   De Utrechtse Internet Courant
bron: news.google.com
Vind huizen te huur in uw regio
Utrecht
Utrecht
afbeelding: Wikimedia